• HURTIG OG GRATIS LEVERING
 • KUNDESERVICE, HVERDAGE 9-16
 • FULD RETURRET PÅ ALLE VARER
 • TOPSCORER PÅ TRUSTPILOT

Hvilken dyne skal jeg vælge?

Her får du et par tips til, hvordan du finder den dyne som passer lige præcis til dig. Det at vælge dyne er en individuel ting som afhænger helt af, hvad den enkelte føler behageligt.

Helårsdyne eller sommerdyne

Nogle mennesker er naturligt varme i sengen og andre bliver lettere kolde i løbet af natten. Der kan derfor være gode grunde til at vælge forskelligt, afhængig af om man hører til den første eller sidste kategori. Heldigvis er silkedyner fantastiske til at temperaturregulere og sikre en ensartet temperatur, uanset om du er kold eller varm.

Silkeland fører to forskellige typer silkedyner.

 • Helårsdyne
  Da silkedyner har en utrolig temperaturregulerende evne, anbefaler vi langt de fleste at vælge denne type. Dynen indeholder 370 gr. silke per kvadratmeter, hvilket svarer totalt til godt 1100 gr. silkefyld i dynen. Denne dyne vil holde dig varm og behagelig hele efteråret og gennem vinteren, og med mindre at du er meget varm, vil den også være fin til sommerbrug.
 • Sommerdyne
  Vores sommerdyner er velegnet til dem som døjer meget med varmen og giver optimal komfort i de varme sommernætter. Dynen er let nok til at modvirke ophedning, men samtidig tyk nok til at sikre at du ikke småfryser på en kølig sommernat. Dynen indeholder 190 gr. silke per kvadratmeter, hvilket svarer til knap 600 gr. silkefyld.
  Sommerdynen er også særdeles velegnet til sommerhuset, campingvognen eller i båden, da silkedynen ikke tager lugt af et fugtigt indeklima, som man ellers kender det fra almindelige dundyner.

Silkevår eller bomuldsvår

Våren (eller bolstret) er det stof som er udenom selv silkefyldet og altså omkranser det. Vi sælger både silkedyner med bomuldsvår og med silkevår. Begge slags dyner indholder samme type fyld, nemlig 100% STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificeret Muberry silke, og har derfor også nøjagtigt de samme varmeregulerende egenskaber. Den primære forskel er, at den bløde silkefornemmelse er mere udtalt ved dyner med silkevår. Generelt er begge typer dyner rigtig gode til at sikre et sundt sovemiljø, da husstøvmider ikke trives i silke. Silkedyner med silkevår kan dog være ekstra interessante, hvis man lider af kraftig allergi, da der heller ikke er husstøvmider i selve våren af silke.

Kombinationsmuligheder

Silkedyner er tyndere end almindelige dyner, og du har derfor mulighed for at kombinere flere forskellige dyner ved at lægge dem ovenpå hinanden inde i sengebetrækket. Rundt langs kanten af vores dyner er der små øskner, som kan bruges til enten at fastgøre sengebetrækket med, eller også kan du bruge dem til at binde to dynetyper sammen for at sammensætte din helt egen kombination. Her kan du se et billede af et øsken.