• HURTIG OG GRATIS LEVERING
  • KUNDESERVICE, HVERDAGE 9-16
  • FULD RETURRET PÅ ALLE VARER
  • TOPSCORER PÅ TRUSTPILOT

Ofte stillede spørgsmål

På denne side har vi givet svarene på de spørgsmål vi oftest får. Hvis du ikke kan finde svaret på netop dit spørgsmål er du meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Skal jeg vaske min silkedyne og silkepude?

Silke er meget modstandsdygtig overfor bakterier. Derfor behøver du ikke at vaske eller rense vores dyner og puder så ofte som traditionelle dyner og puder. Du kan med fordel lufte dem en gang om måneden, dog aldrig i direkte sollys. Hvis du har spildt noget der ikke umiddelbart kan fjernes kan du enten håndvaske eller maskinvaske vores dyner og puder. Dog må du under ingen omstændigheder benytte et vaskemiddel med enzymer. Læs mere om pleje af silke produkter her.

Hvordan vasker jeg mit silkesengetøj?

Du kan enten vælge at vaske det nænsomt i hånden ved 30 grader eller på et silkeprogram. Da silke ikke tåler emzymer er det vigtigt at du benytter et silke vaskemiddel som eksempelvis Tenestar. Hvis du har en ældre vaskemaskine kan der nemt være skyllemiddel i slangerne. Et skyllemiddel indeholder ofte enzymer hvorfor det er en god ide at vaske i hånden hvis din vaskemaskine er af ældre dato. Læs mere om pleje af silke produkter her.

Hvor mange omdrejninger må vaskemaskinen køre med ved vask af silke?

Du skal vælge det lavest mulige antal omdrejninger når du vasker silke. Hvis din maskine har et silkevaske program vil den automatisk vælge dette.

Ved maskinvask, skal silken vaskes i en vaskebeholder for at skåne silken mest muligt?

Det er en meget god ide at benytte en vaskebeholder når du vasker silke. Dermed skåner du materialet og sikrer den størst mulige levetid.

Må jeg bruge tørretumbling?

Du må aldrig benytte en tørretumbler på produkter af silke. Hæng istedet din dyne, pude eller sengetøj på en tørresnor og gerne udenfor. Hvis du hænger det til tørre udenfor skal det helst ikke være i direkte sollys da det kan skade silken. Læs mere om vask og pleje af silke her.

Skal jeg vælge en sommerdyne?

Hvis du har det meget varmt om natten kan det være en fordel at sove med en sommerdyne. Ikke bare er den mere kølig end vores andre dyner, men en silkedyne er i sig selv meget temperatur regulerende. Hvis du sveder meget on natten kan det også være en fordel at benytte en silkedyne da den er istand til at transportere sved meget effektivt. Du vil ikke vågne op om morgenen med en våd dyne som man kender det fra traditionelle dyner. Valg af dyne kan du læse mere om her.

Har i helårsdyner?

Alle vores dyner pånær vores sommerdyner, indeholder 370g silke per m2. Silkeland har solgt silkedyner i mange år og det er vores erfaring at netop denne mængde silke passer til de fleste. Vi har blot valgt ikke at kalde vores dyner for helårsdyner. Læs mere om valget af dyne her.

Er en silkedyne varm nok?

En silkedyne er dejlig varm for langt de fleste af vores kunder så med mindre du er vant til at sove med meget tykke og tunge vinterdyner vil du nemt kunne få varmen under en lækker silkedyne. Hvis det mod forventning ikke er sandt for dig så husk at vi har 60 dages returret med betalt porto. Læs mere om vores returregler på denne side.

Hvor meget vejer dynerne?

Alle vores dyner indeholder 370g silke per m2. Dertil skal lægges vægten af våret. For en singledyne med bomuldsvår vejer våret ca 900g og for en singledyne med silkevår vejer våret ca 600g.
En singledyne med bomuldsvår vejer ca 1930g.
En singledyne med silkevår vejer ca 1630g.
En dobbeltdyne med bomuldsvår vejer ca 2790g.
En dobbeltdyne med silkevår vejer ca 2370g.

Hvad er forskellen på bomuldsvår og silkevår?

I en traditionel andeduns dyne er dunene syet ind i et bomuldsvår. Våret er altså det stykke stof der sidder omkring dunene og holder formen på dynen. Vores dyner indeholder langfibret Mulberry silke og denne silke kan være inden i et vår lavet af bomuld eller et vår lavet af silke. Læs mere om valget af dyne her.

Skal jeg benytte sengetøj hvis min dyne har et silkevår?

Som ved alle andre dyner skal du benytte sengetøj for at beskytte din silkedyne. Læs spørgsmålet ovenover dette for at forstå hvad et silkevår er.

Er det korrekt at et sovemiljø af silke er allergivenligt?

Husstøvmider trives ikke i silke og astmatikere samt allergikere reagerer ofte på midernes efterladenskaber. Derfor vil de have en fordel af at sove med en silkedyne istedet for en normal dyne. Selvom du lægger sengetøj af bomuld på din silkedyne vil du stadig have en stor effekt af silken. På denne side har vi skrevet en del om dette emne.

Er der parfume i Tenestar?

Vores vaskemiddel Tenestar indeholder ikke parfume.

Bliver der brugt kemi i produkterne?

Alle vores produkter er STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificeret hvilket indebærer at der ikke er brugt blegemidler eller andre kemiske produkter under fremstillingen.

Hvor findes de enzymer som silken ikke kan klare?

Udover enzymer i normal skyllemiddel kan du finde det i nogle cremer blandt andet fodcremer. For at sikre holdbarheden af dit silkesengetøj er det derfor en god ide at sikre at de cremer du benytter ikke indeholder enzymer.

Er en silkedyne tung?

Hvis du i dag sover med en normal dyne vil du opleve at en silkedyne er meget let. Denne lethed gør at dynen smyger sig om kroppen på en helt utrolig lækker måde.

Har Silkeland en butik?

Nej desværre ikke endnu. Hvis du aldrig har prøvet at sove med en silkedyne kan det være svært at træffe et valg. Dette forstår vi naturligvis godt. Derfor har vi også valgt at du helt gratis kan returnere dine varer hvis de ikke er som forventet. Se mere om vores regler for retur her.

Er der betalt told og moms af min vare?

De priser du kan se på vores sider er de fulde priser. Selvom alle varer sendes fra Danmark vil du altså ikke skulle betale moms eller told når de ankommer til Norge.

Hvordan foregår en returnering?

For at returnere en vare kan du enten ringe til os eller sende en mail til info@silkeland.dk. Derefter vil vores kundecenter sende dig en gratis returlabel som du blot skal sætte udenpå pakken og derefter aflevere denne ved en GLS pakkeshop. Så snart vores lager har modtaget pakken retur vil du få pengene refunderet.

Hvor hurtigt får jeg mine penge når jeg vælger at returnere en vare?

Vi refunderer dine penge samme dag som vi modtager din returpakke på vores lager. Fra vi refunderer beløbet kan der dog godt (på grund af bankerne) gå nogle dage inden du ser beløbet på din konto. Ved refundering af beløb til Mastercard kan der endda gå mange dage. Dette er på grund af regler udstukket af Mastercard selv. Hvis vi har refunderet et beløb men du ikke kan se det på din konto vil dig opfordre dig til at kontakte din bank da de er istand til at se noget mere end dig selv.

Kan jeg gratis returnere en vare?

Det er helt gratis for dig at returnere en vare. Det eneste du skal gøre er enten at ringe eller skrive til os. Derefter sender vi dig en returlabel du kan sætte udenpå pakken.

Hvor hurtigt sender i varerne?

Hvis du bestiller en vare inden kl 12 på hverdage vil vi altid sende den samme dag. Hvis dette ikke kan nåes bliver din pakke sendt afsted den næste hverdag.